حجتالاسلام و المسلمین عسگر دیرباز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ارومیه، با اشاره شخصیت حضرت زهرا (س) و لزوم برنامهریزی برای ایجاد و تقویت جامعه فاطمی، اظهار داشت: جامعه فاطمی جدا از جامع نبوی و علوی نیست و هر سه یک جامعه را تشکیل میدهند و لذا اگر از جامعه فاطمی نام میبریم، تاکید بر آن ابعادی است که حضرت زهرا (س) تاثیرگذاری داشته و با حضور ایشان این تاثیرات را مشاده میکنیم.
وی ادامه داد: اقداماتی که برای تقویت و بنیانگذاری جامعه فاطمی میتوانیم انجام دهیم این است که جوامع امروز بشری بیشتر به صورت نهادهای اجتماعی است و آزادی عمل افراد بشر در محدوده نهادهای اجتماعی میباشد و منظور از آن نهادهای نظامی، فرهنگی، آموزشی، اقتصادی، امنیتی، تربیتی و ... است و در هر کدام از اینها میتوانیم از آموزههای مکتب فاطمی را داشته باشیم و متناسب با نهادها، آن را تثبیت و ساختارمند کنیم و اگر اینها را انجام ندهیم استفاده ما از آموزههای فاطمی محدود به یک سری آموزههای اخلاقی و توصیهای خواهد بود و جامعهفاطمی زمانی محقق خواهد شد نهادهای اجتماعی فاطمی باشد.
نماینده مردم آذربایجانغربی در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: یکی از نهادهای اجتماعی ما که در امر تعلیم و تربیت فعالیت میکند آموزش و پرروش است و اگر در این نهاد علمی و آموزشی از آموزش فاطمی و آموزههای صدیقه طاهره استفاده کنیم میتوانیم قدمی در راستای ایجاد جامعه فاطمی برداریم و اگر اندیشمندان ما نتوانند در این زمینه قدم بردارند با ضعفها و مشکلاتی مواجه خواهیم شد که برخیها را در جامعه مشاهده میکنیم.
وی به رسالت جامعه برای الگوگیری از حضرت زهرا (س) اشاره کرد و گفت: جامعه برای خود یک چشم اندازی دارد و ما چه بخواهیم یا نه در حال حرکت است و نمی توان آن را تعطیل کرد و باید آن را مدیریت کرد و مدیریت آن وارد شدن از طریق نهادهایی است که شخصیت انسان در آنها شکل میگیرد که یکی از آنها خانواده است و باید این نهاد مقدس را تقویت کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین دیرباز افزود: آشنایی با سیره حضرت زهرا (س) یکی از لوازم جامعه فاطمی و تقویت بنای آن میباشد و باید جامعه را با شخصیت حضرت آشنا کنیم و در این راستا اساتید حوزه علمیه و دانشگاه و افراد و جریانهای تاثیرگذار نقش اساسی دارند.
وی گفت: مسئله بعدی الگوگیری از ولایت مداری حضرت زهرا (س) است و نهادها در این زمینه مسئول هستند و باید به نقش و فعالیتها و اقدامات حضرت زهرا (س) بعد از ارتحال نبی مکرم اسلام اشاره کرده و و آن را به مردم به صورت دقیق تبیین و در جامعه علمیاتی کنند.
نماینده مردم آذربایجانغربی در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: حضرت زهرا (س) با همه ظرفیتهای خود برای تثبیت ولایت امام علی (ع) به میدان آمدند و این برای ما یک درس است که برای تثبیت ولایت و دفاع از آن باید با تمام توان و ظرفیت وارد میدان شویم .
وی افزود: حیا و عفت از دیگر درسهای زندگی حضرت زهرا (س) است و در کنار اکتفا به تذکرات اخلاقی و توصیهها و بیان زیباییهای حجاب و مفاسد ناشی از بیبند باری، باید برنامههایی برای تحقق حجاب به صورت ایجابی و اثبات داشته باشیم و فقط به فکر سلب و نفی نباشیم و امروز که دشمن با همه توان به این مسئله حمله کرده برنامهریزی دقیق برای اجرا کردن عفاف در بیمارستانها، تاکسی، اتوبوس، نهادها، ادارات و سازمانها داشته باشیم.
نظر شما